> Vedtekter i PDF-format

 

1. Organisasjonsområde

  1.  NNN avd. 27 Nord Trøndelag er en felles fagforening for tilsluttede klubber og enkeltmedlemmer innenfor NNN’s organisasjonsområde i nærings- og nytelsesmiddelindustrien i Nord Trøndelag.
  2. Avdelingen skal etter initiativ fra, og i samarbeid med, NNN-forbund drive oppsøkende virksomhet og organisere alle lønnstakere som kommer inn under avdelingens organisasjonsområde. Avdelingen kan bidra til at det blir dannet utvalg av de tillitsvalgte (klubbstyre) ved de enkelte arbeidsplasser og følge opp og hjelpe disse i det daglige arbeidet ved behov.
  3. NNN avd. 27 – Nord Trøndelag skal være registrert i Enhetsregistret.

2. Oppgaver

Avdelingen har som oppgave:

  • å arbeide for de formål og etter de retningslinjer som er fastlagt i vedtektene for Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund og i vedtektene for Landsorganisasjonen i Norge, samt følge vedtektene for LO-avdelingene.
  • behandle saker som reises av klubber eller enkeltmedlemmer og ivareta medlemmenes interesser.
  • å bistå medlemmene eller deres etterlatte i forbindelse med forbundets forsikringsordninger.
  • å øke medlemmenes kunnskap gjennom opplysningsarbeid. Dette kan f.eks. skje ved innkalling til studie- og diskusjonsmøter, spredning av materiell, kursing og lignende.
  • å sende oppgave over bedrifter, antall arbeidstakere og organiserte innen avdelingens organisasjonsområde, til forbundet og LO-avdelinger.
  • å utføre oppdrag som blir forespurt av forbundet og LO-avdelingene.
  • å utbetale stønad under godkjent streik eller lockout.

3. Medlemskap

  1. Med de unntak som er nevnt i forbundets vedtekter § 16, pkt. 4 kan alle lønnstakere som har arbeid i bedrift som hører inn under avdelingens organisasjonsområde, samt elever i videregående skoler med næringsmiddellinjer, bli medlem. Det kan tegnes studentmedlemskap i henhold til LOs retningslinjer.
  2. Betingelsene for medlemskap er at medlemmet godtar avdelingens, forbundets og Landsorganisasjonens vedtekter og vedtak i samsvar med disse.
  3. Streike- eller blokadebryter kan ikke opptas som medlem før vedkommende har ordnet sitt mellomværende med det forbund saken hører inn under.
  4. Oppstår det tvist om en person har rett til å bli tatt opp som medlem, er det medlemsmøte som avgjør saken. Avgjørelsen kan ankes til forbundsstyret.
  5. Medlemskapet er i orden når bekreftelse er mottatt fra forbundet og gjelder fra den dato innmeldingen er kjent for forbundet.
  6. Dersom det er gitt ukorrekte eller manglende opplysninger til avdelingen/forbundet av betydning for medlemskapet kan dette bli omgjort uten at medlemmet har krav på å få tilbake kontingent som er betalt. Før slikt vedtak fattes, må vedkommende få anledning til å forklare seg.

4. Medlemsbevis

  1. Ved opptak skal det nye medlemmet motta medlemsbevis fra forbundet, samt forbundets og avdelingens vedtekter.
  2. Medlemmene har selv plikt til å sørge for at medlemskapet alltid er i orden i henhold til avdelingens og forbundets vedtekter. Dette gjelder også ved overgang til hvilende rett i henhold til forbundets vedtekter.

5. Medlemskontingent

  1. Avdelingens kontingent er på 0,3%.
  2. Det er det enkelte medlemmets plikt å påse at kontingenten blir trukket og selv sørge for innbetaling av forsikringskontingent og/eller minstekontingent. (Se forbundsvedtektene).
  3. Medlemmer som skylder kontingent for mer enn 4 uker, taper alle sine rettigheter i forbundet og avdelingen. Lenger restansetid enn 8 uker fører til strykning. Før strykning blir foretatt, bør medlemmet snarest mulig få skriftlig varsel av sin avdeling.

6. Årsmøte

  1. Ordinært Årsmøte holdes senest innen utgangen av april. Årsmøtet skal kunngjøres med minst 14 dagers varsel. Dagsorden skal gå fram av kunngjøringen. Andre saker enn de som er ført opp kan ikke behandles.
    Saker som ønskes behandlet under «innkomne saker» må være Styret i hende minst 7 dager før Årsmøtet.
  2. Årsmøte skal behandle følgende saker:
    → Godkjenning av innkalling og dagsorden
    → Valg av møteleder, referent samt to til å underskrive protokoll
    → Årsmelding
    → Regnskap
    → Vedtektsendringer, med innstilling fra Representantskapet.
    → Innkomne saker
    → Budsjett
    → Valg
  3. Valg av Styret foretas på Årsmøte.
    Styret skal bestå av 9 medlemmer og det skal velges leder, nestleder, kasserer, sekretær, 4 styremedlemmer og ungdomsrepresentant.
    I tillegg velges 3 varamedlemmer i nummerrekkefølge.
  4. Representasjonsmodellen:
    → Alle klubber, registrert i avd. 27 før årsmøte innkalling, inneværende år, har: En stemmeberettiget representant på årsmøte.
    → Alle klubber med mere enn 20 medlemmer, har: To stemmeberettigede representanter på årsmøte.
    → Alle klubber med mere enn 50 medlemmer, har: Tre stemmeberettigede representanter på Årsmøte.
    → Representanter bør fortrinnsvis være klubbleder og/eller nestleder.
    → I tillegg til representantene fra klubbene, har styret stemmerett
  5. Ved valg av Styret skal det tas hensyn til bransjer og kjønn. Leder og nestleder kan ikke velges fra samme klubb. Ingen klubb kan ha mer enn halvparten av styremedlemmene.
    Styret bør fortrinnsvis bestå av yrkesaktive medlemmer.
    Ved valg kreves alminnelig flertall. Hvis en av de stemmeberettigede krever det, skal det være skriftlig valg.
  6. Årsmøtet velger 2 revisorer samt en vararepresentant for disse.
  7. Et hvert medlem har plikt til å ta på seg tillitsverv etter valg i avdelingen eller forbundet.
  8. Ekstraordinært Årsmøte skal innkalles når Styret, eller når minst 25 prosent av medlemmene eller over halvparten av de tilsluttede bedriftsklubber forlanger det. Forbundsstyret kan også forlange innkalt til ekstraordinært årsmøte. Ekstraordinært Årsmøte kan bare behandle de saker som har vært foranledning til innkallingen. Slikt Årsmøte kan innkalles med 7 dagers varsel.
  9. Funksjonstiden for alle verv er 2 år, ordnet slik at noen står på valg hvert Årsmøte. Første gang avgjøres funksjonstiden ved loddtrekning.
  10. Ved avstemninger på Årsmøter skal alle saker avgjøres ved alminnelig flertall, bortsett fra vedtektsendringer som krever 2/3 flertall for å bli vedtatt.
    Det kan kreves skriftlig avstemming i alle saker.

 7.  Representantskap

  1. Representantskapet er avdelingens høyeste organ mellom Årsmøtene. Det skal avholdes minst 2 møter pr. år men Styret kan innkalle Representantskapet etter behov.
  2. Møter i Representantskapet skal kunngjøres med minst 7 dagers varsel. Dagsorden skal gå fram av kunngjøringen.
  3. I tillegg kan det inviteres 1 observatør med talerett fra hver medlemsklubb.
  4. Klubbene velger selv sine representanter på sine klubbmøter. På bedrifter hvor det ikke er opprettet klubb utpekes representanten av avdelingen i samråd med medlemmene.
  5. Størrelse og sammensetning av Representantskapet vedtas av Årsmøtet.
  6. Representantskapet behandler:
    → innmeldt av Styret og klubbene. Saker som blir innmeldt etter at kunngjøring er gjort (jfr. pkt. 1) overføres neste møte.
    → innkomne forslag til saker til landsmøtet, valg av delegater, og nominasjon av representanter til landsstyret med vara.
    → forslag til vedtektsendringer, som skal legges frem for Representantskapsmøtet før de oversendes til Årsmøtet for endelig behandling.
  7. Ved avstemninger i Representantskapet skal alle saker avgjøres ved alminnelig flertall. Ved evt. stemmelikhet utsettes saken til neste Representantskapsmøte, eller oversendes Årsmøte uten innstilling. Det kan kreves skriftlig avstemming i alle saker.

8. Styret

  1. Avdelingens styre skal bestå av 9 medlemmer. Leder, nestleder, kasserer, sekretær 4 styremedlemmer og leder av ungdomsutvalget. I tillegg velges 3 varamedlemmer i nummerrekkefølge.
  2. Dersom det er mulig, skal det sikres at flest mulig av klubbene i en avdeling er representert i avdelingsstyret. Leder og nestleder kan ikke velges fra samme klubb. Ingen klubb kan ha flere enn halvparten av styremedlemmene. Det skal tas hensyn til bransjer og kjønn.
  3. Styret leder avdelingen i samsvar med avdelingens og forbundets vedtekter og i samsvar med vedtak fattet på Årsmøtet, Representantskapet og i forbundets bestemmende organer. Nestleder skal fungere som leder dersom lederen har forfall.
  4. Styret skal avholde minst 3 styremøter pr. år og er vedtaksført når over halvparten av medlemmene inklusiv varamedlemmer er til stede, men ikke med mer en halvparten fra samme klubb.
  5. Styret kan selv peke ut medlemmer med særansvar, for eksempel med studie-, forsikring-, verveansvar m.m.
  6. Det skal føres protokoll fra Styret’s møter som sendes alle styremedlemmer innen 7 dager etter avholdt møte.
  7. Ved avstemninger i styremøter skal alle saker avgjøres ved alminnelig flertall. Ved evt. stemmelikhet har leder dobbeltstemme. Det kan kreves skriftlig avstemming i alle saker.
  8. Styrehonorar utbetales ved deltagelse på minst 50% av styremøtene.
    Digital deltagelse er gyldig.
    Styrehonorarer: Kasserer 9.500 kr, Leder 9.500 kr, Nestleder 5.000
    Øvrige Styremedlemmer 3.000 kr. Det ytes også 1.500 kr i telefonabonnement.
    Styrehonorarer betales ut 12.12 hvert år.

9. Ungdomsutvalget

  1. Ungdomsutvalget skal bestå av 4 medlemmer.
    Utvalgets medlemmer velges på avdelingens ordinære Årsmøte. Ved valg skal det tas hensyn til bransjer og kjønn.
    Medlemmene kan velges til og med det året en fyller 35 år.
    Det skal velges en leder, sekretær og 2 medlemmer. I tillegg velges 2 varamedlemmer i nummerrekkefølge.
  2. Utvalget avholder møter så ofte som de selv bestemmer.
    Utvalget skal i sitt første møte etter Årsmøte lage en handlingsplan og budsjett for sine aktiviteter i samråd med Styret.
  3. Det skal føres protokoll fra utvalget sine møter som sendes alle Styrets- og utvalgets medlemmer og innen 7 dager etter avholdt møte.
  4. Ved evt. tvister innad i utvalget kan Styrets leder tre inn som rådgiver.
  5. Funksjonstiden for alle verv er 2 år, ordnet slik at noen står på valg hvert årsmøte. Første gang avgjøres funksjonstiden ved loddtrekning.

10. Medlemsmøte

  1. Medlemsmøte holdes så ofte Styret bestemmer, eller når en av klubbene ber om det.
  2. Dagsorden bestemmes av Styret og skal kunngjøres på forhånd. Medlemmer som ønsker saker tatt opp i medlemsmøter skal sende forslag til Styret.
  3. Forslag som ikke er kommet inn 1 uke før medlemsmøtet holdes, kan ikke forlanges behandlet før på det etterfølgende møtet.
  4. Ved avstemninger på medlemsmøter skal alle saker avgjøres ved alminnelig flertall. Det kan kreves skriftlig avstemming i alle saker.

 

Retningslinjer

Endringer i disse retningslinjer vedtas av Representantskapet etter innstilling fra Styret.

For deltagelse på kurs og møter

  1. Søknader for å delta på Forbundets kurs skal være godkjent av Styret, eller den som av Styret er gitt fullmakt til det.
  2. Ved deltagelse på kurs hvor det utbetales kursstipend som ikke dekker vedkommende fulle lønn, kan det søkes om ytterligere stipend fra avdelingen. Det må vedlegges dokumentasjon ved søknaden. Totalsummen for den enkelte skal ikke overstige netto lønn.
  3. For kurs, møter og representasjon som medfører overnatting vil det utbetales kr. 500,- i «lommepenger» pr. natt.
  4. For kurs og møter som medfører overnatting, og der medlemmer av Avdelingen deltar, vil det utbetales kr. 1000,- i «lommepenger» pr. natt. Gjelder kun klubb og avdelingslederkonferanse, LOs regionkonferanse, Trondheimskonferanse, Landsmøte og LO Kongressen.
  5. Ved deltagelse på egne kurs og møter hvor den enkelte kan dokumentere tap av lønn kan det søkes om stipend i henhold til avdelingens satser.
  6. Ved egne helgekurs vil hver enkelt motta kursstipend i henhold til avdelingens satser.
  7. For deltagelse på styre- og Repskapsmøter i avdelingen utbetales det møtehonorar.
  8. Ved deltagelse på kurs og møter hvor kurs- eller møtearrangør ikke dekker reiseutgifter vil avdelingen dekke dette etter faktisk regning, etter Statens satser (2019 3,50 kr). Alle plikter å samordne transport så langt det lar seg gjøre.

Jubileumsmarkering

Det skal legges til rette for det avholdes en årlig jubileumsmarkering for 25 og 40 års jubilanter i avdelingen. Så langt det lar seg gjøre vil dette legges opp som en felles markering for hele avdelingen. Der hvor dette ikke lar seg gjennomføre kan det søkes Styret om midler til en markering på klubbnivå.